ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано ще одного підозрюваного в сутичках у Дніпрі на 9 травня

На сьогодні повідомлено про підозру 14 осіб.

Затримано ще одного підозрюваного в сутичках у Дніпрі на 9 травня
Архивное фото
Фото: Макс Левин

У Дніпрі слідчі затримали ще одного підозрюваного в сутичках 9 травня, раніше його оголосили в розшук.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Дніпропетровської області.

Затриманому інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294 і ч. 2 ст. 296 КК України (масові заворушення та хуліганство). Прокуратура клопотатиме про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"На сьогоднішній день повідомлено про підозру 14 осіб, причетних до заворушень у Дніпрі під час проведення святкових заходів 9 травня, шістьох із них оголошено в розшук. Серед підозрюваних є організатори, координатори й активні учасники масових заворушень, а також "касири", які оплачували виконану роботу так званих "тітушок". Четверо підозрюваних перебувають під вартою", - зазначили в прокуратурі.

Також повідомляють, що з одним із підозрюваних, який допомагав слідству і надавав важливі свідчення, було укладено угоду. У рамках інкримінованої йому статті 293 КК України (групове порушення громадського порядку) суд призначив йому покарання у вигляді штрафу.

Нагадаємо, 9 травня в Дніпрі під час заходів, присвячених Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, "тітушки" і поліцейські побили учасників АТО.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство отримало докази причетності до подій у Дніпрі Опоблоку й особисто депутата Олександра Вілкула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram