ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд в Криму не дав Чубарову свідчити у справі Чийгоза, - адвокат

"Верховний суд Криму" не задовольнив клопотання захисту.

Суд в Криму не дав Чубарову свідчити у справі Чийгоза, - адвокат
Фото: EPA/UPG

Підконтрольний Кремлю "Верховний суд Криму" не задовольнив клопотання захисту про виклик на допит голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова у так званій "справі Чийгоза".

Про це повідомив адвокат обвинуваченого Микола Полозов, передає "Крым.Реалии".

"Клопотання було заявлене вчора, за законом суд був зобов'язаний розглянути це клопотання, але судді під надуманим приводом взяли паузу, щоб ті куратори політичні, які цю справу ведуть, обговорили це важливе питання", - прокоментував Полозов.

На його думку рішення про виклик на допит Чубарова в Крим є політично вмотивованим.

"Можна на територію впустити людину, яку вигнали. Які будуть політичні втрати, якщо його пустять в Крим? Враховуючи обставини, вони ухвалили рішення відмовити у виклику ключового свідка - це дискредитація суду. Вони вважають, що це менше зло, ніж зазнати політичних втрат того, щоб допустити "найголовнішого ворога" кримських чиновників назад у Крим", - додав Полозов.

Нагадаємо, Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної ради Криму 26 лютого 2014 року. Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

15 травня Рефат Чубаров під час прес-конференції в Києві заявив, що готовий стати свідком захисту у справі свого заступника Чийгоза. Чубаров зачитав заяву, у якій він погодився на виклик у суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram