ГоловнаСуспільствоПодії

Колишнього начальника порту Ялти оголошено в розшук за захоплення судна в 2014 році

Плавкран "Чорноморець-27" передали російським окупантам.

Колишнього начальника порту Ялти оголошено в розшук за захоплення судна в 2014 році
Фото: od.gp.gov.ua

Колишнього начальника Ялтинського морського торгового порту Андрія Орлова оголошено в розшук за викрадення плавучого крана "Чорноморець-27" у березні 2014 року.

Як повідомляють на сайті прокуратури Одеської області, в 2014 році за вказівкою тодішнього директора на баланс порту Ялти незаконно поставили самохідний морський плавкран "Чорноморець-27", орендований у підприємства "Адміністрація морських портів України" з портом приписки в місті Південне.

Судно, пришвартоване в порту Ялти, було заблоковане буксиром, а всю команду змусили зійти на берег, погрожуючи розправою.

"Вони передали команду залишити судно і передати його окупантам. Екіпаж не піддався командам і чинив жорсткий опір. Однак змушені були відступити після погроз викликати на борт «Самооборону Криму». Відповідно, надалі судно незаконно поставили на баланс до реєстру ялтинського порту вже окупованого Криму", - заявив прокурор Одеської області Олег Жученко.

Вартість крана оцінюють в 11 млн гривень.

За цим фактом триває розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 278 (викрадення або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram