ГоловнаСуспільствоПодії

Водія, який збив насмерть трьох дорожніх робітників біля Чугуєва, засуджено умовно

68-річний підсудний працює в ТОВ "Карпатигаз".

Водія, який збив насмерть трьох дорожніх робітників біля Чугуєва, засуджено умовно
Фото: mediaport.ua

Чугуївський райсуд Харківської області виніс вирок 68-річному водієві, який у серпні минулого року в'їхав у бригаду робітників Нововодолазького райавтодору, в результаті чого три людини загинули на місці, ще три отримали травми середньої тяжкості.

Вирок суду від 17 травня доступний у Єдиному реєстрі судових рішень.

Як сказано в документі, 26 серпня 2016 року близько 9:30 водій в автомобілі Dacia Logan, рухаючись автодорогою Чугуїв-Мілове з боку Чугуєва зі швидкістю приблизно 90 км/год, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу, на узбіччя і врізався в групу дорожніх робітників. При цьому, наголошено у вироку, водій грубо порушив Правила дорожнього руху.

Під час призначення покарання суд врахував, що водій раніше несудимий, одружений і має сім'ю, вкрай добре характеризується за місцем роботи і проживання, офіційно працює в ТОВ "Карпатигаз". Також підсудний визнав провину і розкаявся, відшкодував збитки потерпілим. Ті, зі свого боку, просили суд не застосовувати покарання у вигляді позбавлення волі.

"Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 [порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть кількох осіб] КК України та призначити покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки... Звільнити засудженого від відбування основного покарання з випробуванням і встановленням випробувального терміну 3 роки", - йдеться у вироку.

Вирок не набув чинності і може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram