ГоловнаСуспільствоВійна

Одного військового поранено з початку доби на Донбасі

Двічі бойовики застосовували важку артилерію.

Одного військового поранено з початку доби на Донбасі
Фото: EPA/UPG

З опівночі понеділка незаконні збройні формування 30 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України на Донбасі. Двічі протягом дня бойовики застосовували важке артилерійське озброєння. Один військовий отримав поранення.

Більш як половина обстрілів припало на Приморський напрям. Зокрема, в першій половині дня бойовики здійснили потужний артилерійський обстріл укріплень сил АТО у Гнутовому зі ствольної артилерії калібру 122 мм і 120-мм мінометів. По позиціях у районі Новотроїцького та Красногорівки ворог бив з мінометів калібру 82 мм. Крім того, біля Новотроїцького, а також біля Мар'їнки незаконні збройні формування обстрілювали військових з озброєння БМП. Під ворожим вогнем з гранатометів і стрілецької зброї опинилися опорні пункти сил АТО, які розташовані поблизу Широкиного, Водяного, Павлополя і Богданівки, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку противник на початку доби застосував важке артилерійське озброєння калібру 122 мм проти бійців ЗСУ, які тримають оборону поблизу Луганського. Опорні пункти в південному передмісті Авдіївки і біля Верхньоторецького бойовики кілька разів обстрілювали з 82-мм мінометів, гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На заході під ворожим вогнем зі стрілецької зброї опинилися укріплення сил АТО в районі Пісків.

На Луганському напрямку бойовики російсько-терористичних військ чотири рази порушували режим припинення вогню. З протитанкових ракетних комплексів вони вели вогонь по позиціях поблизу Новозванівки і Троїцького, біля Новотошківського застосовували автоматичні станкові гранатомети, а в районі Валуйського військових обстрілював ворожий снайпер.

Нагадаємо, за минулу добу двоє військових отримали поранення на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram