ГоловнаПолітика

Як вигідно продати своє авто

Як відомо, продаж користованих авто - це завжди певні труднощі. Адже важливо, з одного боку, отримати від угоди максимальну вигоду, а, з іншого боку, залишитися чесною людиною. У кожнім разі продати, без додаткових махінацій і шахрайства, машину може кожен. Потрібно лише знати кілька основних правил і попередньо довести свій автомобіль до ладу.

Де продавати

Щоб вигідно продати авто в Україні, важливо знати, де його найкраще продавати. Звичайно ж, оскільки ми з вами говоримо про вигоду, ми відразу відмовимося від послуг перекупників і будемо шукати прямого покупця. У такому разі угода буде значно прибутковішою для вас.

Розмістити оголошення про продаж машини потрібно в газетах і на подiбних сайтах в інтернеті. Також не забудьте розповісти про те, що продаєте машину своїм друзям, знайомим і колегам, оскільки це найшвидший варіант вигідно продати авто.

Як виставити ціну

Традиційно авторинок - це відкрите поле для торгівлі. Якщо ви хочете продати свій автомобіль швидко, визначте його реальну вартість і погоджуйтеся на нижчі цінові пропозиції. Якщо ж ви плануєте продати свій автомобіль саме за вигідною ціною, але цінуєте час, можна підвищити вартість на 5-7% і в процесі угоди поступитися ними покупцеві. Якщо ж вам хочеться отримати максимум грошей за свою машину і при цьому маєте багато часу на пошук нового господаря для неї, можете завищити ціну на 10-12%. У такому разі продаж відбуватиметься довше, але ваша вигода буде вищою.

Підготовка авто

Будь-який товар краще показувати з найкращого боку. Тому очевидною буде порада перед продажем машини ретельно довести її до ладу. Обов'язково відженість авто на мийку і добре вимийте салон, додатковий приємний ароматизатор викличе в покупця гарні емоції і поліпшить загальне враження від машини. Не забудьте розібрати і почистити багажник, а також за потреби підрихтуйте машину, позбудьтеся іржі, подряпин і відколів. Нарешті, переконайтеся в тому, що на машині стоїть добра гума. Також можна підготувати свій змінний комплект коліс і продати його разом з автомобілем.

У кожнім разі поміркуйте самі, яку машину ви з більшою готовністю купите: чисту, акуратну і підготовлену чи з неприємним запахом і брудну? Висновок тут напрошується сам собою.

Перевірка і техобслуговування

Крім зовнішньої підготовки автомобіля, не забудьте пройтися і по внутрішній його частині. Мова не про приховування якихось очевидних недоліків, а просто про наведення ладу. Наприклад, перевірте рівень мастила і за потреби замініть його. Також проведіть огляд двигуна, відрегулюйте подачу палива і мастила до нього, залийте додатково паливні присадки, які покращують роботу мотора.

Щоб машина заводилася з півоберта, очистіть або зовсім замініть свічки запалювання. Також обробіть кришку тамблера водовідштовхувальним препаратом. До речі, запам'ятайте ці маніпуляції і проводьте їх і для своєї машини теж. Для повного блиску залийте в машину хороший якісний бензин. Так покупцеві буде приємніше оглядати машину, а потім їхати в ній. Це та дрібниця, на яку мимоволі звертаєш увагу.

Як поводитися під час угоди

Оскільки авторинок наповнений шахраями, будьте напоготові і не підводьте свого покупця. По-перше, будьте уважні до тих, хто приходить до вас по машину: насторожити повинен той, хто занадто швидко погоджується на вашу ціну без торгу. По-друге, оформляйте машину в присутності свідків, а ще краще - з юристом або в банку, щоб мати можливість провести операцію чисто і переказати отримані гроші.

Щоб не бентежити покупця, не варто вмовляти його і взагалі багато говорити. Відповідайте на питання чітко і по суті, спокійно розповідайте про машину, не приховуйте труднощів і проблем. На прохання людини можна відвезти машину в сервіс на діагностику. У кожнім разі подумайте про те, як би ви поводилися під час купівлі машини, станьте на місце покупця і підтримайте його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram