ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Українці увійшли в ТОП-25 конкурсу NASA

Держкосмос закликає підтримати співвітчизників голосуванням.

Дві українські команди увійшли в ТОП-25 найбільш масштабного щорічного міжнародного хакатона NASA "Space Apps Challenge 2017" в категорії Рeoples' Choice.

Про це повідомляє Державне космічне агентство України в Facebook.

Лідерами конкурсу NASA стала команда інженерів з Дніпра з освітньо-науковим проектом Diversity. Мета проекту - підготовка нового покоління космічних дослідників і популяризація космосу.

"Команда Spacer запропонувала "земну" модель орбітальної станції, яка стане лабораторією для досліджень з імітацією умов космосу для всіх бажаючих", - йдеться в повідомленні.

Також серед кращих Autonomous Smart Village - концепція розумного поселення, яку запропонували одеські школярі.

"Інтелектуальні системи управління в поєднанні з розгалуженою космічною інфраструктурою дозволять зробити життя землян максимально комфортним і безпечним, а також ефективно використовувати ресурси", - повідомляє агентство.

ДКАУ закликає українців підтримати співвітчизників голосуванням.

"Голосувати за команди можна на сайті конкурсу кожного дня до 22 травня. Для цього потрібно вибрати український проект (голосувати можна за обидва), один раз пройти просту процедуру реєстрації, натиснути і утримувати кнопку Vote до зміни кольору на зелений", - уточнюється в повідомленні.

Нагадаємо, рік тому український проект марсолета став абсолютним переможцем конкурсу NASA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram