ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкрили сквер для одруження

Вартість виїзної церемонії становитиме 510 гривень.

У Києві відкрили сквер для одруження
Фото: newsru.com

У Дарницькому районі Києва відкрили "Сквер закоханих" для виїзних церемоній одруження.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Цей сквер буде символом усього нового... Ми йдемо від радянської традиції укладення шлюбу в несимпатичних будівлях РАГСу, ми даємо можливість молодятам вибирати місце, де вони створюють свою сім'ю. Цей сквер буде дуже популярною локацією для молодих пар", - сказав міністр на відкритті скверу.

Сквер розташований за адресою вул. Костянтина Заслонова, 16. Кошти на його облаштування були виділені з місцевого бюджету.

Петренко пояснив, що сквер працюватиме в форматі виїзної церемонії. Нею зможуть скористатися всі охочі, а не тільки жителі району.

"Жителі як Дарницького району, так і будь-які інші громадяни можуть отримати час і місце реєстрації тут (Дарницьке управління реєстрації актів цивільного стану, - ред.), а потім укласти шлюб у форматі виїзної церемонії. Повноцінно така церемонія почне працювати з липня", - розповів міністр.

Він також повідомив, що вартість такої церемонії - 510 гривень.

Нагадаємо, раніше Кабмін дозволив послугу укладення швидкого шлюбу по всій Україні. До цього пілотний проект "шлюб за добу" діяв у 20 населених пунктах - Києві, Львові, Одесі, Херсоні, Маріуполі, Сєвєродонецьку, Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Миколаєві, Кам'янець-Подільському, Рівному, Житомирі, Харкові, Ужгороді, Чернівцях, Івано-Франківську, Сумах, Тернополі та Чернігові.

З моменту запуску проекту - 29 липня 2016 року - ним скористалися 5630 пар. Вартість оформлення шлюбу коливається від 150 гривень у містах поблизу зони АТО і до 6 тис. гривень в інших містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram