ГоловнаСуспільствоВійна

Трьох військових поранено за добу на Донбасі, обстріляно житловий сектор Бердянського

Зруйновано і пошкоджено декілька будинків, жертв немає.

Трьох військових поранено за добу на Донбасі, обстріляно житловий сектор Бердянського
Фото: EPA/UPG

Троє військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення в результаті бойових дій на Донбасі 18 травня. Противник 40 разів відкривав вогонь по позиціях сил АТО, а також обстріляв Красногорівку і Бердянське.

"Обстрілявши з мінометів вчора вранці Красногорівку, ворог на цьому не зупинився. Уже ввечері проросійські бандформування здійснили обстріл житлового сектору на східній околиці населеного пункту Бердянське, застосувавши заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм. Внаслідок влучення снарядів повністю зруйновано два житлові будинки по вулиці Морській, ще кілька будівель отримали серйозні пошкодження. На щастя, ніхто з мирних жителів не постраждав", - повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку зафіксовано близько 25 ворожих обстрілів. По укріпленнях сил АТО в районі Широкиного, Водяного, Талаківки, Лебединського та Бердянського бойовики неодноразово били з мінометів калібру 120 мм. Захисників Широкиного також обстріляли з ворожих артилерійських систем калібру 122 мм. З легшого озброєння противник здійснював обстріли опорних пунктів поблизу Богданівки, Чермалика та Павлополя.

На Донецькому напрямку найскладнішою ситуація залишається в південному передмісті Авдіївки. Увечері противник обстрілював військових на цій ділянці фронту зі 122-міліметрових артилерійських систем, мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів і кулеметів. Також з 82-міліметрових мінометів бойовики били по позиціях поблизу Кам'янки. Неподалік Невельського вони вели вогонь з великокаліберних кулеметів. У районі Зайцевого бандформування кілька разів стріляли по позиціях військових з гранатометів різних систем і озброєння БМП.

На Луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксовано п'ять фактів застосування бойовиками зброї. Зокрема, увечері незаконні збройні формування обстрілювали військових біля Троїцького з 82-міліметрових мінометів і гранатометів. А в районі Малинового, Новозванівки і Новоолександрівки били з гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, 17 травня п'ятьох військових було поранено в зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram