ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" обстріляли Авдіївку та Красногорівку, - СЦКК

Серед цивільного населення постраждалих немає.

Бойовики "ДНР" обстріляли Авдіївку та Красногорівку, - СЦКК
Фото: cimic.com.ua

Українська сторона Спільного центру координації та контролю (СЦКК) заявила, що бойовики обстріляли Авдіївку та Красногорівку Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці.

"Українська сторона СЦКК констатує, що і надалі продовжуються обстріли з боку НЗФ ОРДЛО позицій Збройних сил України та мирних населених пунктів уздовж лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що близько 7 години ранку 17 травня терористи обстріляли житловий сектор одного з районів Авдіївки - Стару Авдіївка із застосуванням мін калібру 82 мм, а також РПГ і всіх типів стрілецької зброї, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

В результаті обстрілу пошкоджено три житлових будинки на вулиці Спортивній. В одному з них міна пробила дах веранди, осколками убило собаку. Серед цивільного населення постраждалих немає.

Фото: facebook.com/ato.news

Також близько 15:00 в середу в Красногорівці в результаті обстрілу кілька мін калібру 82 мм потрапили в будівлю місцевої школи №1. На щастя, у момент обстрілу дітей та вчителів у школі не було.

"Зазначені злочини бойовиків вкотре свідчать про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню і свідоме невиконання Мінських домовленостей", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, з початку доби бойовики 30 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців у зоні АТО. В результаті двоє бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram