ГоловнаСуспільствоВійна

Троє військових і мешканка Чермалика були поранені на Донбасі у п'ятницю

Бойовики, яких підтримує Російська Федерація, здійснили 54 обстріли.

Троє військових і мешканка Чермалика були поранені на Донбасі у п'ятницю
Фото: Макс Левин

Троє військовослужбовців української армії були поранені в результаті бойових дій на Донбасі у п'ятницю, 12 травня. За добу бойовики, яких підтримує Російська Федерація, здійснили 54 обстріли.

Про це кажуть у ранковому зведенні штабу АТО.

Українська сторона Спільного центру координації та контролю (СЦКК) повідомляє також, що вчора було поранено мешканку Чермалика. З діагнозом "вогнепальне поранення лівої гомілки" її забрали в лікарню.

На приморському напрямку бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО в районі Широкиного, Водяного, Павлополя, Гранітного, Гнутового, Чермалика і Новотроїцького. Там бойовики в основному використовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети і гранатомети різних систем. Подекуди вели вогонь снайпери. Крім того, українські позиції у Широкиному потрапили під вогонь з мінометів калібру 82 мм та озброєння БМП. З такого ж озброєння противник обстріляв опорні пункти сил АТО в районі Мар'їнки і Красногорівки. Неподалік від Талаківки стріляли з артилерійських систем калібру 122 мм.

На донецькому напрямку противник обстріляв з мінометів калібру 82 мм та 120 мм позиції ЗСУ в районі Новолуганського та Луганського. З 82-мм мінометів бив по околицях Авдіївки, позиціях біля Кам'янки. Ці ж ділянки фронту, а також опорні пункти сил АТО в районі Пісків, Верхньоторецького і Новгородського бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На луганському напрямку бойовики обстріляли з гранатометів різних систем українських військових біля Новоолександрівки і Кримського. Поблизу Новозванівки бойовики били по позиціях ЗСУ з великокаліберних кулеметів, автоматичних гранатометів станкових і 120-мм мінометів. А в районі Новотошківки незаконні збройні формування застосовували міномети калібру 82 мм, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Нагадаємо, що 11 травня на Донеччині двоє військових загинули і шестеро були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram