ГоловнаСуспільствоЖиття

У Марші рівності за права ЛГБТ в Києві візьмуть участь до 5 тис. осіб, - євродепутат

Столична поліція відкрита до діалогу з організаторами заходу.

У Марші рівності за права ЛГБТ в Києві візьмуть участь до 5 тис. осіб, - євродепутат
Фото: EPA/UPG

У Марші рівності за права ЛГБТ 18 червня в Києві візьмуть участь близько 5 тис. осіб.

Про це заявила депутат Європарламенту Ребекка Гармс, повідомляє прес-служба столичної поліції у Фейсбуці.

Глава Нацполіції в Києві Андрій Крищенко обговорив з Гармс питання забезпечення безпеки громадян і охорони правопорядку у столиці під час проведення Маршу рівності.

"У цьому році існує ризик отримати великий виклик, тому що на цей раз взяти участь у заході планує до 5 тис. учасників - це вдвічі більше, ніж раніше. Однак чітка взаємодія між правоохоронними підрозділами минулого року дає надію, що і цього разу поліція зробить все для підтримки правопорядку", - зазначила Гармс.

Зі свого боку Крищенко запевнив, що поліція відкрита до діалогу з організаторами заходу.

"Наразі не відомо, де і коли відбудеться марш, але ми відкриті до діалогу з організаторами заходу, готові чути пропозиції. У нас є взаємодія з іншими службами, а потім у комплексі це допоможе забезпечити правопорядок на належному рівні", - сказав він.

Нагадаємо, 12 червня минулого року в Києві пройшов Марш рівності, в якому, за даними поліції, взяли участь близько 1,5 тис. осіб. Правозахисники Human Rights Watch позитивно оцінили проведення ЛГБТ-маршу, але водночас зазначили, що гомофобія, як і раніше, залишається великою проблемою в Україні.

У 2015 році перед початком Маршу рівності сталися сутички між міліціонерами, які охороняли захід, і групою з 20-30 агресивних молодиківу. Вони кинули в натовп петарди, начинені вражальними елементами, і димові шашки. Серйозне осколкове поранення в шию отримав міліціонер. Були затримані кілька десятків нападників, серед них також були постраждалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram