ГоловнаСуспільствоЖиття

Призначено нового голову поліції Дніпропетровської області

Його заступником стане боєць батальйону "Дніпро-1" Володимир Богоніс.

Призначено нового голову поліції Дніпропетровської області
Виталий Глуховеря
Фото: "Первый Криворожский"

Новим начальником поліції Дніпропетровської області призначено Віталія Глуховерю, який раніше обіймав посаду начальника Дніпровського інституту внутрішніх справ.

Про це повідомив радник глави МВС Антон Геращенко у Фейсбуці.

Заступником начальника поліції області з питань громадської безпеки стане боєць батальйону "Дніпро-1", начальник патрульної поліції Дніпра, старший лейтенант Володимир Богоніс.

Геращенко також підкреслив, що всі обставини порушення закону співробітниками поліції під час подій 9 травня буде перевіряти спеціальна комісія на чолі з начальником Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції полковником Євгеном Ковалем.

Голова Нацполіції Сергій Князєв також оголосив про відсторонення від своїх обов'язків начальника Мелітопольської поліції за порушення, аналогічні до подій у Дніпрі.

"Як я і обіцяв сьогодні вранці, реакція міністра МВС Арсена Авакова і голови поліції на події в Дніпрі буде негайною. Як і повинно бути в демократичній державі", - написав він.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали в учасників колони Опозиційного блоку на чолі з Олександром Вілкулом відмовитися від використання партійної символіки. Люди спортивної статури з колони разом з поліцією побили атошників.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що поліція діяла неадекватно, і пригрозив встановити в Дніпрі "хунту".

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв, що винуватих у побитті ветеранів АТО притягнуть до кримінальної відповідальності. За його словами, затримано вісьмох "тітушок" із колони Вілкула. Однак Філатов йому заперечив, що майже всіх тітушок уже відпустили.

10 травня голова МВС Аваков звільнив керівників поліції Дніпра й області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram