ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві другий день відбуваються сутички націоналістів і "афганців"

Патрульна поліція розборонила сторони конфлікту.

У Миколаєві другий день відбуваються сутички націоналістів і "афганців"
Фото: nikvesti.com

У Миколаєві відбулася бійка між ветеранами-афганцями і представниками нацкорпусу "Азов".

Про це повідомляє місцевий сайт НикВести.

"Сьогодні вдень група із 40 осіб напала на офіс Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів. Нападники увірвалися в приміщення і побили голову Юрія Солов'я. На місце підтягнулися «афганці». Зав'язалася бійка з нападниками, серед яких - активісти «Свободи», «Азову» і ветерани АТО. Прибула патрульна поліція розборонила сторони", - йдеться в повідомленні.

За словами націоналістів, всередині офісу "афганців" вони виявили заборонену символіку, про що готові писати заяву в Службу безпеки.

Фото: nikvesti.com

Ветеран АТО Роман Бойко розповів, що націоналісти "прийшли з мирною метою" - з'ясувати, чому на вчорашньому параді "афганці" напали на учасників АТО. За його словами, одного з активістів закрили в офісі і почали бити.

Представник іншої сторони ці слова спростував. За його версією, причиною бійки стало те, що націоналісти почали рвати їхні бойові прапори.

Близько 13:05 з будівлі з перев'язаною головою вивели голови Спілки афганців Юрія Солов'я, його відвезла швидка допомога.

Фото: nikvesti.com

Близько 13:45 поліція дала офіційний коментар події. За інформацією правоохоронців, постраждалих двоє. Один з них перебуває в лікарні, інший від госпіталізації відмовився. Поліцію викликали "афганці", які повідомили про напад на їхній офіс.

Кримінальну справу поки що не відкрито - слідча група вивчає всі обставини інциденту і визначає кваліфікацію правопорушення. Затриманих поки що теж немає.

Нагадаємо, на акціях до Дня перемоги над нацизмом у Миколаєві, Запоріжжі, Харкові та Дніпрі відбулися незначні сутички.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram