ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, двох поранено за добу на Донбасі (оновлено)

Зафіксовано 70 обстрілів.

Військовий загинув, двох поранено за добу на Донбасі (оновлено)
Читаємо ранкові новини з інтернету
Фото: Макс Левин

За минулу добу один військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще двоє отримали поранення під час бойових дій на Донбасі. Російсько-окупаційні війська 70 разів відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО.

Оновлення. На брифінгу речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що ще двоє військовослужбовців Нацгвардії України отримали поранення в результаті підриву на вибуховому пристрої.

На Донецькому напрямку вогнем із мінометів калібру 120 мм і 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів противник накривав позиції біля Верхньоторецького. З мінометів калібру 82 мм, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї відкривали вогонь по опорних пунктах поблизу Авдіївки. По захисниках Троїцького і Новгородського стріляли з мінометів 82 мм, а гранатомети різних систем застосовували в районі Кам'янки. З озброєння БМП, гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї вели вогонь по військових біля Зайцевого. Захисників Миронівського і Луганського обстрілювали з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку зі 120-міліметрових мінометів і протитанкових гранатометів ворог накривав вогнем морських піхотинців поблизу Павлополя і Широкиного. По морських піхотинцях у районі Водяного відкривали вогонь з озброєння танка, мінометів 82-міліметрового калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. З мінометів калібру 120 мм обстрілювали захисників Лебединського та Новотроїцького, а по захисниках Мар'їнки застосовували 82-міліметрові міномети, озброєння БМП, протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю. Гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю ворог застосовував біля Чермалика та Гнутового, а автоматичні гранатомети - поблизу Старогнатівки. Зі стрілецької зброї обстрілювали опорні пункти ЗСУ біля Гранітного і Богданівки. У районі Павлополя активізувалися ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів підрозділи російсько-окупаційних військ вели вогонь по позиціях поблизу Новотошківки. 82-міліметрові міномети, протитанкові ракетні комплекси і гранатомети різних систем застосовували по опорних пунктах поблизу Кримського. Захисників Новоолександрівки обстрілювали із зенітної установки ЗУ-23-2 і кулеметів великих калібрів, а по захисниках Новозванівки били з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. З автоматичних гранатометів противник відкривав вогонь у бік сил АТО біля Валуйського, а зі стрілецької зброї - поблизу Станиці Луганської.

В окремих випадках військові відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, 8 травня на Донбасі загинув 1 військовий, 9 були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram