ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі поліція затримала понад 20 осіб у День перемоги над нацизмом

Порушено п'ять кримінальних проваджень. 

В Одесі поліція затримала понад 20 осіб у День перемоги над нацизмом
Фото: od.npu.gov.ua

У рамках заходів щодо забезпечення правопорядку 9 травня в Одесі  співробітники поліції затримали 21 людину.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

Щодо затриманих складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 173 і 178 (дрібне хуліганство і розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, поліція почала 4 кримінальні провадження за ст. 436 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) та одне кримінальне провадження за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У поліції зазначають, що відповідно до санкції статті 436-1 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді обмеження волі на термін до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін, з конфіскацією майна або без такої. Стаття 296 передбачає позбавлення волі аж до 7 років.

"У рамках проведення заходів з охорони громадського порядку співробітниками Національної поліції спільно з підрозділами Національної гвардії, СБУ, ДСНС, прикордонної служби, а також за активної підтримки курсантів Військової академії масові заворушення були не допущені. Ми зробили все можливе, щоб зберегти спокій в Одесі, правоохоронці працювали чітко і професійно, всі правопорушення були негайно припинені", - зазначив начальник відомства Дмитро Головін.

Як повідомлялося, МВС вважає, що впоралося із забезпеченням порядку в День перемоги над нацизмом, хоча цілком уникнути зіткнень не вдалося. Станом на 18:00 до відділень поліції по всій країні було доправлено понад 50 громадян. У зіткненнях постраждало до 15 осіб, а також 8 поліцейських.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram