ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовий загинув, одного поранено від початку доби

Бойовики 32 рази обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі. 

Один військовий загинув, одного поранено від початку доби
Фото: EPA/UPG

Ситуація на Донбасі залишається напруженою, але контрольованою Збройними Силами України. Бойовики "ДНР" і "ЛНР" від початку дня 32 рази обстріляли позиції української армії в районі проведення АТО. Один військовий загинув, один дістав поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм і 82-мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів противник накривав позиції біля Верхньоторецького. Із мінометів калібру 82-мм, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ворог бив по опорних пунктах поблизу Авдіївки. Гранатомети різних систем противник застосовував по захисниках Кам'янки, а стрілецьку зброю - по захисниках Луганського. З озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї вів вогонь по опорних пунктах неподалік Зайцевого.

На Приморському напрямку з танка, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник накривав вогнем опорні пункти поблизу Водяного. 120-міліметрові міномети і протитанкові гранатомети застосовував по захисниках Павлополя, а з мінометів калібру 120-мм бив по захисниках Широкиного і Лебединського. Із протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник обстрілював опорні пункти під Чермаликом. Поблизу Старогнатівки ворог провокував українських військових вогнем автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Зі стрілецької зброї бив по захисниках Гранітного і Гнутового.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 82-мм і великокаліберних кулеметів підрозділи російсько-окупаційних військ вели вогонь по позиціях поблизу Новотошківського. Протитанкові ракетні комплекси і автоматичні гранатомети ворог застосовував по опорних пунктах неподалік Кримського. З автоматичних гранатометів обстрілював захисників Валуйського.

В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири ухвалювали рішення про адекватне відкриття вогню.

Нагадаємо, що 8 травня на Донбасі загинув 1 військовий, 9 були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram