ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ впіймала групу торговців зброєю із зони АТО

Затримано п'ятьох осіб, справу розслідують за двома статтями КК.

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали групу торговців, які продавали вивезену з району проведення антитерористичної операції зброю і боєприпаси в декількох областях України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники Одеського управління СБУ затримали одного з учасників угруповання під час спроби продати автомат Калашникова з патронами.

"Під час одночасних обшуків за місцем проживання зловмисників в Одесі, Хмельницькому та Чернівцях правоохоронці виявили великий арсенал зброї і боєприпасів, викрадених з військових арсеналів. Зокрема, вилучено автомат Калашникова, 3 гвинтівки Мосіна, 2 гранатомети РПГ-18, пістолет-автомат РАК, гвинтівку з маркуванням "ММГ ВМ", гвинтівку калібру 32 мм, по 2 пістолети Макарова і ТТ, пістолет "Форт-12 М" із глушником, пістолет-кулемет РМ-63 ЯАК", - йдеться в повідомленні.

За даними спецслужби, торговці також зберігали 10 гранат до підствольного гранатомета ВОГ-25, гранату РГД-5 і 2 РГО, кілька тротилових шашок, 4 сигнальні міни і майже 5 тис. патронів різного калібру та ін.

Крім того, за місцем проживання одного з фігурантів правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення бойових патронів.

Відкрито кримінальне провадження за ст.263-1 (незаконне виготовлення боєприпасів) і ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу. П'ятьом затриманим повідомили про підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram