ГоловнаСуспільствоПодії

Біля Рівного загорілося сміттєзвалище

"Вигоріло метрів 50, димить трохи, але вогню немає". 

Біля Рівного загорілося сміттєзвалище
Фото: rivne1.tv

У неділю біля  Рівного загорілося сміттєзвалище.

Про це повідомляє місцеве Радіо Трек.

Займання було локалізовано зусиллями місцевого комунального автотранспортного підприємства 1728, яке експлуатує полігон.

"Там уже кілька годин працює техніка КАТП-1728. Комунальне підприємство, на балансі якого полігон, швидко відреагувало. Наші два автомобілі виїхали їм на допомогу. Передбачається, що за кілька годин пожежу вдасться ліквідувати цілком. Тим паче, погода цьому сприяє. Серйозної загрози сьогоднішнє займання відходів для рівнян не створює, адже масштаби невеликі. Втім, у результаті горіння сміття відчувається неприємний запах", - цитує видання керівника прес-служби облуправління ДСНС Дмитра Мельника.

Телеканал "Рівне 1" зі слів начальника КАТП 1728 Ростислава Кралюка повідомляє, що станом на 20:50 вогонь був погашений.

"Вигоріло метрів 50, димить трохи, але вогню немає. Думаю, що саме цей дим і бачить місто. Наші працівники тут чергуватимуть, зараз розрили все, будемо далі заливати. У нас є бульдозер, поливальна машина, люди, рятувальникам тут буде що робити. Від чого воно могло спалахнути, не знаю - 122 гектари площі і 15-18 метрів завтовшки, так там усякі процеси йдуть. Жарко було, скло блиснуло - може від цього. Не думаю, що хтось підпалив", - сказав він.

Нагадаємо, що 4 травня сталася пожежа на звалищі біля Харкова. Минулого року пожежа на сміттєвому полігоні біля Львова спричинила його закриття. Місто досі не знайшло постійного місця, щоб вивозити відходи.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram