ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція почала використовувати систему розпізнавання осіб на мітингах

Для спостереження будуть використовуватися три спецавтомобілі й вертоліт. 

Фото: mvs.gov.ua

Українська поліція почала використовувати систему, що дозволяє розпізнавати осіб та підозрілі предмети під час масових акцій.

Про це повідомила прес-служба МВС.

Для цього використовуються три спеціально обладнані автомобілі (два у Національній поліції, третій - у Національній гвардії). Вони можуть збирати інформацію і в онлайн-режимі передавати її до ситуаційних центрів Національної поліції. Автомобілі оснащені технікою, яка має доступ до всіх інформаційних відомчим ресурсів. 

Фото: mvs.gov.ua

Ситуаційні автомобілі будуть розміщуватися неподалік масового скупчення громадян, що дасть змогу стежити за обстановкою і швидко реагувати на будь-які події.

Крім того, поліцейські на час проведення масових заходів, зокрема під час "Євробачення", використовуватимуть вертоліт зі спеціальною відеоапаратурою.

Фото: mvs.gov.ua

"Це дає можливість нам оперативно отримувати відео з тієї чи іншої точки й аналізувати стан справ, а відповідно - ухвалювати управлінські рішення щодо застосування сил і засобів, спеціальної техніки, і всього наявного ресурсу, який залучається до охорони громадського порядку", - зазначив заступник голови національної поліції Костянтин Бушуєв.

Технології, які впроваджуються в поліції, дадуть можливість ідентифікувати осіб та підозрілі речі. "Така практика у нас використовується вперше. Позитивний досвід, який ми здобудемо, й надалі використовуватиметься, оскільки в цих новітніх технічних рішеннях дуже великий потенціал", - наголосив Бушуєв.  

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram