ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники не пустили на Євробачення двох російських журналісток (оновлено)

Ними виявилися спецкори "Комсомольської правди". 

Прикордонники не пустили на Євробачення двох російських журналісток (оновлено)
Фото: inforesist.org

Співробітники Держприкордонслужби не пустили на територію України двох журналістів з Росії і заборонили їм в'їзд в країну на три роки.

Про це повідомив прес-секретар ДПСУ Олег Слободян у Фейсбуці.

"Сьогодні вранці Державна прикордонна служба не пропустила через кордон і заборонила в'їзд в Україну на три роки ще двом журналісткам російського видання, які порушували законодавство України відвідували та тимчасово окупований півострів через тимчасово закриті пункти пропуску", - повідомив він.

За його словами, ці представники ЗМІ прямували на конкурс Євробачення в Київ, на який вони були акредитовані.

"Наявність акредитації на Євробачення не є документом, який дає право для перетину кордону. Під час ухвалення рішень Держприкордонслужба спільно з СБУ та Національною поліцією керуються виключно інтересами та законодавством України", - підкреслив Слободян.

Оновлення. Як виявилося, з поїзда в Україну зняли спецкорів "Комсомольської правди" Марію Ремізову та Олену Бодуен. 

Фото: kp.ru

О пів на сьому ранку під час проходження паспортного контролю в Конотопі їм сказали вийти з речами із поїзда.

"Нам обом відмовили в можливості в'їхати до України. І це попри "гарантії", які нам обіцяли шведські організатори "Євробачення" - ми були акредитовані для роботи на конкурсі, усіх формальностей було дотримано. Нам обіцяли, що недопуск Юлії Самойлової ніяк не позначиться на нашій роботі, нам гарантували, що ніхто не буде заважати нам працювати", - наводяться в матеріалі КП слова Ремізової.

Раніше українські прикордонники не пустили на територію України фотокореспондента МІА "Росія сьогодні" Раміля Сидтикова, який теж був акредитований на "Євробачення".

Нагадаємо, РФ відмовилася показувати київське "Євробачення" через заборону на в'їзд в Україну співачці Юлії Самойловій. Самойлова з піснею Flame is Burning мала представляти Росію на конкурсі "Євробачення" в Києві. Однак, СБУ заборонила їй в'їзд в країну після того, як виявилося, що в 2015 році вона незаконно перетнула кордон, щоб виступити в окупованому Криму.

Раніше Конгрес США відмовив в акредитації російському інформагентству Sputnik.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram