ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці не потерплять антиукраїнської символіки і заяв під час акцій 9 травня, - Аваков

Голова МВС пообіцяв не допустити провокацій.

Правоохоронці не потерплять антиукраїнської символіки і заяв під час акцій 9 травня, - Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Підрозділи поліції і Національної гвардії не потерплять антиукраїнську символіку і заяви під час святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і будуть припиняти всі спроби провокацій.

Про це написав у Фейсбуці міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Попереду 9 травня. Як завжди останнім часом - різні політичні сили спробують використати цей день для того, що б нагадати про себе будь-яким чином. Апологети руского міра в Україні через свої пропагандистські канали спекулюють на почуттях людей за допомогою акції "безсмертний полк". Не заради тих, що воювали, не заради історичної пам'яті - заради можливості спровокувати внутрішні конфлікти в українському суспільстві на тлі агресії Росії", - написав Аваков.

Він також зазначив, що правоохоронцям відомо про плани таких провокацій у столиці і багатьох містах південного сходу.

"Всі відповідні спроби з боку сил, спраглих провокацій, припинені. Поліцейські по всій країні отримали дуже чіткі інструкції... Святкуйте, сумуйте, покладайте квіти і віддавайте честь - це право кожного громадянина України. Але створювати передумови для внутрішньої дестабілізації через провокаційні символи і дії МВС не допустить - така наша відповідальність перед українським народом", - наголосив голова МВС.

"Все сказане повною мірою належить до правих і лівих радикалів і тих, що ховається за їхніми спинами - Льовочкіну, Вілкулу та іншим симоненкам", - додав Аваков.

Нагадаємо, в Росії георгіївська стрічка як символ перемоги над нацизмом почала використовуватися з 2005 року. З початком російської агресії проти України її почали використовувати сепаратисти і бойовики.

Раніше нардеп Антон Геращенко обіцяв внести до парламенту проект закону про заборону публічного використання георгіївської стрічки. Однак до офіційної заборони справа не дійшла. Неофіційно заборона все-таки діє - Держприкордонслужба кілька разів відмовляла у в'їзді іноземцям, які везли в Україну георгіївські стрічки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram