ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" додала вагонів у київські електрички

У рейси додатково вирушили понад 80 вагонів.

"Укрзалізниця" додала вагонів у київські електрички
Фото: Александр Рудоманов

"Укрзалізниця" збільшила склади приміських електропоїздів у Київській області.

Про це повідомляє прес-служба УЗ, пише "Інтерфакс-Україна".

У п'ятницю, 5 травня, в рейси додатково вирушили понад 80 вагонів. Зараз 22 поїзди курсують складом із восьми вагонів, два поїзди - по 10 вагонів, один поїзд - сім вагонів і дев'ять поїздів - у шестивагонних складах.

Відзначають, що впродовж останніх двох тижнів "Укрзалізниця" за рахунок проведення додаткових ремонтів збільшила кількість вагонів у поїздах, що курсують у Київському і Фастівському приміському сполученні. Якщо на 24 квітня 2017 року на вказаних напрямках курсувало 23 поїзди по шість вагонів, то на 5 травня 2017-го шестивагонних поїздів залишилося лише дев'ять.

"Утримання приміського сектора - дороге задоволення для залізничників, незважаючи на збитковість таких перевезень. Викликає здивування бездіяльність місцевої влади у питанні компенсації витрат на перевезення пасажирів пільгових категорій", - розповів директор із пасажирських перевезень і сервісу ПАТ "Укрзалізниця" Ігор Романків.

За його словами, місцеві органи самоврядування не йдуть на діалог.

"Тому маємо великі борги за перевезення пільговиків. Наприклад, у Києві за чотири місяці 2017 року перевезено пільговиків на 15,8 млн грн, а не компенсовано ні копійки, в Київській області - надали послуг на 16,6 млн грн, а компенсації отримали лише 61 тис. грн", - зазначив Романків.

Нагадаємо, наприкінці серпня минулого року "Укрзалізниця" заявляла про намір скоротити кількість приміських поїздів через відсутність компенсації за перевезення пільговиків. Однак пізніше УЗ усе ж вирішила не скасовувати приміські поїзди, з огляду на їх "велике соціальне значення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram