ГоловнаСуспільствоЖиття

Депутат Київради просить Гройсмана, Кличка і Наполіцію притягнути до відповідальності забудовника Сінного ринку

Роботи на будівельному майданчику ведуть, незважаючи на заборону ДАБК.

Депутат Київради просить Гройсмана, Кличка і Наполіцію притягнути до відповідальності забудовника Сінного ринку
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Київради, член постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування Ольга Балицька направила звернення на ім'я прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, мера Києва Віталія Кличка, а також начальника Головного управління Національної поліції в м. Києві та начальника Шевченківського управління поліції Андрія Крищенка і Германа Приступи щодо невиконання забудовником Сінного ринку в Києві приписів Держархбудінспекції про призупинення будівництва через виявлені порушення. Копії звернень є в розпорядженні LB.ua.

Зокрема, Балицька акцентує на тому, що незважаючи на протоколи ДАБК за результатами перевірки від 27 квітня 2017 року, в яких зафіксовано, що чинний забудовник Сінного ринку проводить будівельні роботи зі значним порушенням містобудівного законодавства, Державних містобудівних норм, не беручи до уваги думку громадськості, чим викликав значний резонанс суспільстві, він повністю ігнорує вимоги зупинити будівництво до усунення виявлених порушень.

"Під час перевірки встановлено, що Замовник порушив частину 1 ст. 31, ч. 6 ст. 34 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" та п. 12 Порядку виконання підготовчих робіт, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 квітня 2011 р. №466.

Генпідрядник порушив ст. 9 Закону України "Про архітектурну діяльність", п. 4.8, 4.16, 4.17, 4.19, п. 8.4.2.1 ДБН А.3.1 - 5:2016 "Організація будівельного виробництва", п. 4.30, 6.1.9, п. 6.2. 19, п. 6.2.2, п. 6.2.6, п. 6.2.8, п. 6.3.4 ДБН А.3.2-2-2009 "Охорона праці і промислова безпека в будівництві. Основні положення".

Проектувальник порушив ч. 2 ст. 26, ч. 1 ст. 31 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", ст. 26 Закону України "Про архітектурну діяльність", - зазначає Балицька.

Разом з тим, як раніше писав LB.ua, на двох будівельних майданчиках на вказаній ділянці все ще ведуть монтажні роботи, працює баштовий кран, хоча велика будівельна техніка відсутня.

У зв'язку з цим депутат Київради просить прем'єра, мера та представників Нацполіції забезпечити в рамках своєї компетенції виконання приписів ДАБК щодо призупинення робіт на об'єкті і притягнути до відповідальності осіб, які зазначені приписи не виконують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram