ГоловнаСуспільствоВійна

Поліція затримала п'ятьох осіб під час зачистки прифронтового Мар'їнського району

Зареєстровано 5 фактів вилучення зброї, боєприпасів, вибухівки.

Поліція затримала п'ятьох осіб під час зачистки прифронтового Мар'їнського району

Поліція провела оперативно-профілактичну спецоперацію в прифронтовому Мар'їнському районі Донецької області, протягом якої в п'яти місцях знайшла зброю і затримала п'ятьох осіб для перевірки на причетність до незаконних збройних формувань.

Як повідомляє штаб АТО, провести операцію розпорядився заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін у зв'язку з тим, що напередодні в Кураховому правоохоронці вилучили великий арсенал бойової зброї на одній з баз відпочинку.

Вранці 4 травня понад 100 поліцейських обстежували 24 бази відпочинку і дитячі оздоровчі центри, частина з яких - занедбані, 100 човнових гаражів і 420 дачних ділянок, тільки 59 з яких - житлові, стратегічно важливі об'єкти, зокрема залізничні колії, а також транспортні засоби і громадян.

"У результаті відпрацювання зареєстровано 5 фактів вилучення зброї, боєприпасів, вибухівки. Затримано 5 осіб, яких зараз перевіряють на причетність до незаконних збройних формувань. Встановлено чоловіка, за місцем проживання якого вилучено арсенал зброї й атрибутику бойовиків. Зараз він воює на окупованій території і оголошений у розшук", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські з'ясували, що вказаний громадянин є одним з організаторів незаконного референдуму у 2014 році на території Мар'їнського району і зараз переховується в окупованому Донецьку. За попередньою інформацією, в лавах незаконних збройних формувань "ДНР" він перебуває у званні "генерал козачих військ", має позивний "Кат" у зв'язку з тим, що катував проукраїнськи налаштованих громадян. За місцем його проживання вилучено гранату Ф-1, наркотики, пристрій для відстрілу патронів калібру 5,6 мм у вигляді авторучки.

Серед вилученого під час відпрацювання зброї - гранати РГД-5 і Ф-1, пістолет, димова граната, освітлювальні і сигнальні шашки, патрони. Крім того, поліцейські двічі вилучали наркотики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram