ГоловнаСуспільствоВійна

П'ятеро військових дістали поранення на Донбасі від початку дня

Бойовики здійснили 25 обстрілів. 

П'ятеро військових дістали поранення на Донбасі від початку дня
Фото: Макс Левин

У понеділок, 1 травня, п'ятеро українських військових дістали поранення в результаті бойових дій на Донбасі. Підтримувані Росією бойовики здійснили 25 обстрілів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу АТО (станом на 18:00).

На приморському напрямку в районі Павлополя "ДНР" використовувала 120-міліметрові міномети, гранатомети, кулемети великих калібрів і стрілецьку зброю. З мінометів калібру 82-мм бойовики стріляли по опорних пунктах поряд з Мар'їнкою. Такі самі міномети разом з гранатометами і великокаліберними кулеметами використовувалися в районі Красногорівки. З гранатометів різних систем і кулеметів стріляли біля Гнутового, Талаківки, Широкиного і Водяного. У районі Павлополя діяли снайпери.

На донецькому напрямку з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали позиції поряд з Луганським. З озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів стріляли біля Верхньоторецького, а з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - біля Новгородського, Авдіївки, Зайцевого і шахти "Бутівка".

На луганському напрямку ворог стріляв лише біля Новозванівки з автоматичних гранатометів і кулеметів великих калібрів.

Нагадаємо, що 30 квітня на Донбасі загинув один військовий, семеро були поранені. Найважчі втрати припали на Катеринівку, де в результаті обстрілу один військовослужбовець загинув і ще двоє дістали поранення. Двоє військовослужбовців підірвалися на вибуховому пристрої в районі Кримського. По одному військовому в результаті обстрілу було поранено біля Авдіївки, в Мар'їнці та у Водяному.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram