ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція закрила вхід на Куликове поле в Одесі до ранку

На площу будуть запускати через рамки з металодетекторами.

Поліція закрила вхід на Куликове поле в Одесі до ранку
Куликово поле
Фото: Думская

Вночі територію Куликового поля в Одесі закриють для перевірки відповідними службами, повідомляється на сайті поліції.

Починаючи з ранку 2 травня, доступ на площу буде здійснюватися через два пропускних пункти, обладнаних рамками детекторів - з вулиці Канатної і з боку Італійського бульвару.

З 7 до 22 години 2 травня тимчасово обмежено рух приватного транспорту в центральних районах міста поруч з Куликовим полем та біля Соборної і Грецької площ.

Нагадаємо, поліція повідомила, що під час патрулювання виявила в районі Куликового поля рюкзак з вибухівкою. У рюкзаку знайшли гранати "Ф-1", "РГМ", "РДГ-2Б", імітаційний патрон, електродетонатор, запали часів Другої світової війни, акумулятор і тротилову шашку ТШ-400.

Куликове поле навесні 2014 року було місцем збору місцевих сепаратистів. 2 травня 2014 року на площі розгорілися сутички між прихильниками проєвропейського і проросійського політичного курсу України, в результаті яких з'явилися численні жертви і поранені, включаючи кілька десятків жертв пожежі в будівлі Будинку профспілок (Куликове поле, будинок 1). Всього під час подій 2 травня доведено загибель 45 осіб.

Минулого року поліція знайшла три гранати у підземному переході біля Одеського залізничного вокзалу - неподалік від Куликового поля. Через це і через повідомлення про замінування на Куликове поле, де мав пройти траурний мітинг, протягом усього дня 2 травня не пускали людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram