ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсоні поліція запобігла розгону першотравневої демонстрації

Сталіністам намагалися перешкодити бійці АТО.

У Херсоні на площі Героїв у парку Слави поліція не допустила сутичок між лівими, які зібралися там відзначити 1 Травня, і представниками національно-патріотичних сил, які святкували 100-річчя Першого українського добровольчого полку імені Богдана Хмельницького.

Про це повідомляє Укрінформ.

На площі Героїв зібралося понад півсотні представників лівих сил, зокрема сталіністів, з червоними прапорами, транспарантами та гаслами проти підвищення тарифів і військових дій на Донбасі. У багатьох на одязі були червоні стрічки. З іншого боку площі стояло понад 60 осіб - колишніх воїнів АТО, представників Правого сектора, інших національно-патріотичних організацій, які тримали державні прапори України, прапори Правого сектора і гасла на захист України і проти "Русского мира".

У якийсь момент протилежні сторони, які мітингували одночасно, перекрикуючи один одного, зійшлися впритул і почали битися. Одразу ж в ситуацію втрутилася поліція, яка перебувала на площі у великій кількості, і припинила конфлікт.

Через деякий час після цього мітинг лівих закінчився, і більшість його учасників покинули площу. Окремі представники лівих залишилися і мирно спілкувалися з представниками протилежної сторони.

Нагадаємо, у Вінниці під час першотравневого мітингу близько 20 молодих людей, які не поділяли політичні погляди мітингувальників, намагалися перешкодити проведенню заходу. Поліція втрутилася і не допустила розгону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram