ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ не вважає нещасним випадком загибель спостерігача біля Луганська

"Це результат дії озброєння, якого там не повинно було бути".

ОБСЄ не вважає нещасним випадком загибель спостерігача біля Луганська
Александр Хуг
Фото: EPA/UPG

Підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ неподалік від Луганська не був нещасним випадком, заявив на брифінгу в п'ятницю перший заступник голови місії Олександр Хуг.

"Спрацювала, ймовірно, міна. Автомобіль вагою 4,5 тонни відкинуло на 7 метрів, від вибуху він загорівся і був повністю знищений. Двоє спостерігачів вижили, Джозеф - ні. Те, що сталося, - це не нещасний випадок, а результат дії озброєння, якого там не повинно було бути", - цитує Хуга агентство РБК-Україна.

Нагадаємо, 23 квітня в районі села Пришиб (територія, підконтрольна бойовикам "ЛНР") підірвався автомобіль спостерігачів ОБСЄ. У результаті вибуху загинув співробітник місії, громадянин США, ще двоє - громадянин Чехії і громадянин Німеччини - отримали поранення.

Президент Петро Порошенко закликав ретельно розслідувати інцидент і покарати винних. Президент підкреслив, що спостерігачі повинні мати безперешкодний доступ для проведення моніторингу в зоні АТО. МЗС України розцінило підрив автомобіля ОБСЄ як спробу Росії залякати спостерігачів.

Держдеп США закликав Росію вплинути на підтримуваних нею бойовиків ОРДЛО, щоб ті зробили перший крок до відновлення миру.

ОБСЄ вирішила продовжити роботу на Донбасі, незважаючи на інцидент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram