ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області затримали бойовика "ДНР", який вирішив стати далекобійником

Чоловік понад чотири місяці служив у батальйоні терористів "Оплот".

У Донецькій області затримали бойовика "ДНР", який вирішив стати далекобійником
Фото: police.dn.ua

На контрольному пункті пропуску "Новотроїцьке" в Донецькій області затримали колишнього бойовика "Оплоту", який приїхав працювати далекобійником на підконтрольну частину України.

Про це повідомляють на сайті обласного управління Нацполіції.

Поліцейські разом з прикордонниками зупинили вантажівку, за кермом якої перебував раніше судимий житель Донецька. Як виявилося, чоловік понад чотири місяці служив у батальйоні терористів "Оплот", а після звільнення приїхав на контрольовану України територію, щоб улаштуватися на роботу.

"45-річний житель Донецька, доглядаючи за хворою матір'ю, вирішив вступити в батальйон "Оплот", де йому пообіцяли непоганий заробіток. З вересня 2015 року чоловік вступив у 5-ту окрему мотострілецьку бригаду в складі т.зв. "розвідроти ДНР". Отримавши посаду водія, він розвозив бойовиків на позиції і забирав назад до місця дислокації", - йдеться в повідомленні.

Чоловікові платили 15 тис. рублів на місяць, але, за його словами, командири батальйону "застосовували складні методи виховання для рядового складу", наприклад - "пробігти багато кілометрів у повній екіпіровці".

"Оскільки роки взяли своє, чоловікові було складно виконувати всі вимоги керівництва "ДНР", тому він звільнився і самовільно покинув частину. Він приїхав до Маріуполя, де його товариш запропонував йому спробувати влаштуватися далекобійником", - повідомили в поліції.

У правопорушника вилучили "військовий квиток" та інші документи, що підтверджують його участь у НВФ. Відкрито кримінальне провадження за ст.260 Кримінального кодексу (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності).

Фото: police.dn.ua

Нагадаємо, раніше в Києві викрили підпільну друкарню, яка друкувала фальшиві документи для сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram