ГоловнаСуспільствоЖиття

Незрячі бандуристи у Львові чотири місяці не отримують зарплати

Мінсоцполітики й УТОС не могли узгодити перелік професій працівників товариства сліпих, яким держава повинна виплачувати зарплату.

Незрячі бандуристи у Львові чотири місяці не отримують зарплати
Фото: скрин Радио Свобода

Чотири місяці не отримують зарплату бандуристи чоловічої капели "Карпати" Українського товариства сліпих. 65% цього колективу - незрячі люди, передає Радіо Свобода.

Незважаючи на затримку з виплатою зарплати, щодня капела проводить репетиції і постійно концертує. Незрячі бандуристи стали заручниками непорозуміння між Мінсоцполітики й УТОС.

У чоловічій капелі бандуристів "Карпати", яка існує понад 60 років як реабілітація інвалідів з вадами зору, працюють 28 осіб. Колектив як громадська організація існує з початку 90-х, а фінансується через Міністерство соціальної політики згідно з програмою "Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів". Гроші спочатку надходять на УТОС, а звідти їх переказують на громадську організацію.

За словами керівника Львівської обласної організації УТОС Любові Кукурудзи, зарплату з грудня не отримують не тільки незрячі бандуристи, а й усі працівники УТОС області. Тільки днями нарешті підписано паспорт бюджетної програми на цей рік. Причиною зволікання стало те, що Міністерство соціальної політики і УТОС не могли дійти згоди щодо переліку професій працівників підприємств і організацій товариства сліпих, яким держава буде виплачувати зарплату.

Заступник міністра Наталія Федорович підкреслила, що сформувати такий список професій було необхідно, щоб здорові люди не паразитували на тих, у кого проблеми зі здоров'ям.

У міністерстві запевнили, що протягом місяця капела бандуристів повинна отримати заборгованість із зарплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram