ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській області викрили "чорних ріелторів", які привласнювали квартири померлих людей

Під час обшуків у підозрюваних виявили майно з квартири художників Гноєвих.

У Харківській області викрили "чорних ріелторів", які привласнювали квартири померлих людей
Фото: khar.gp.gov.ua

Співробітники прокуратури і поліції в Харківській області викрили групу приватних нотаріусів і раніше судимих за тяжкі злочини осіб, які створили злочинну схему привласнення квартир.

Про це повідомляють на сайті місцевої прокуратури.

За попередніми даними, банда у складі шістьох осіб упродовж 2014-2017 років підшукувала квартири, власники яких померли, і від їхнього імені "заднім" числом підробляла договори купівлі-продажу, доручення й заповіти. Надалі нерухомість перепродували.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, на цей момент відомо про сім епізодів злочинів.

Досудове розслідування проводять за ч.ч. 3, 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 365-2 КК (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки, підробка та використання підроблених документів).

Максимальна санкція статей передбачає 12 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Під час обшуків за місцем проживання і роботи фігурантів справи виявлено і вилучено документацію, а також майно, викрадене з квартири харківських художників Гноєвих (картини, статуетки, альбоми та книги).

Фото: khar.gp.gov.ua

Фото: khar.gp.gov.ua

Нагадаємо, 4 квітня Генпрокуратура передала в суд справу київських "чорних ріелторів", які відшукували місцевих жителів, що зловживають алкоголем або наркотиками і не мають близьких родичів, і шляхом шантажу, погроз, побоїв примушували їх до передачі їм документів на квартири.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram