ГоловнаСуспільствоПодії

Журналістів телеканалу Zik затримали за несанкціоновану зйомку в Рівненській області (оновлено)

Знімальну групу програми "Стежками війни" затримали біля Оржева.

Журналістів телеканалу Zik затримали за несанкціоновану зйомку в Рівненській області (оновлено)
Фото: zik.ua

Військовослужбовці затримали журналістів телеканалу Zik за несанкціоновану зйомку за допомогою квадрокоптера режимного об'єкта в Рівненській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Збройних сил.

"Сьогодні, 24 квітня, біля одного з військових об'єктів Збройних сил вартові затримали знімальну групу вітчизняного телевізійного каналу, що здійснювала несанкціоновану відеозйомку за допомогою безпілотного літального апарату типу "квадрокоптер", - сказано в ньому.

На місце події були негайно викликані представники Національної поліції і Служби безпеки України.

Затримані особи були передані правоохоронцям. Триває з'ясування обставин вчинення несанкціонованої відеозйомки військового режимного об'єкту.

Згідно з повідомленням прес-служби телеканалу Zik на сторінці в соціальній мережі Facebook, знімальну групу програми "Стежками війни" затримали біля населеного пункту Оржів Рівненської області.

Відзначається, що співробітники СБУ затримали журналістів за підозрою в проникненні на територію режимного об'єкта в цій місцевості.

За словами ведучого програми Андрія Стельмаха, слідчо-оперативна група поліції не знайшла складу злочину в діях журналістів.

Раніше журналіст Максим Опанасенко заявив, що невідома особа відкрила вогонь по знімальній групі програми "Слідство.Інфо".

Оновлення. У СБУ Рівненської області заявляють, що не затримували знімальну групу телеканалу ZiK.

"За інформацією керівника прес-групи УСБУ в Рівненській області Інни Ілючок, знімальна група не затримувалася", - повідомляє кореспондент УНІАН.

У відділі комунікації поліції Рівненської області повідомили, що сьогодні, 24 квітня, о 16:30 в поліцію надійшло повідомлення про погрозу фізичною розправою журналісту одного з телеканалів.

На місце події виїхали група реагування патрульної поліції Рівненського районного відділення, слідчо-оперативна група і представники інших силових структур області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram