ГоловнаСуспільствоПодії

Директора Інституту психології Академії педагогічних наук спіймали на хабарі

75-річний Сергій Максименко - автор 30 підручників.

Директора Інституту психології Академії педагогічних наук спіймали на хабарі
Фото: http://kyiv.gp.gov.ua

Директора Інституту психології ім. Костюка Національної академії педагогічних наук затримали за підозрою в отриманні хабара в розмірі 5 тис. доларів.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Гроші він вимагав від громадянки за сприяння у зарахуванні на роботу в лабораторію консультативної психології і психіатрії інституту з можливістю одночасно вчитися в цьому інституті, щоб отримати ступінь магістра.

Підозрюваного затримали на "гарячому".

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

Як повідомляється на сайті Інституту психології НАПН, директором установи є 75-річний Сергій Максименко.

Він дійсний член (академік) НАПН України, доктор психологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік-секретар відділення психології, вікової фізіології та дефектології НАПН України, декан медико-психологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, дійсний член Міжнародної ради психологів (США), іноземний член Російської академії освіти, дійсний член Європейської академії природничих наук (Ганновер), голова Товариства психологів України, голова експертної ради ВАК України з психологічних наук, член науково-методичних рад Головного Управління державної служби України, Державного департаменту України з питань виконання покарань, Державної прикордонної служби України, член експертної ради з гуманітарних та соціальних наук при Державній акредитаційній комісії України.

Максименко - автор близько 650 наукових робіт, з них 28 монографій, 30 підручників і 32 навчальних посібників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram