ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київенерго" пригрозило відключити гарячу воду 300 тис. жителям Лівого берегу

У компанії заявили, що термін дії договору з "Єврореконструкцією" минув 1 березня.

"Київенерго" пригрозило відключити гарячу воду 300 тис. жителям Лівого берегу
Фото: Макс Требухов

Компанія "Київенерго" попереджає жителів Дарницького і Дніпровського районів столиці про можливе припинення гарячого водопостачання через борги теплопостачальної компанії ТОВ "Єврореконструкція" (Дарницька ТЕЦ).

Про це повідомляють на сайті "Київенерго".

"Єврореконструкція" є постачальником послуг централізованого опалення та гарячої води для 300 тис. мешканців Лівого берегу Києва. Транспортування тепла відбувається тепломережами, які перебувають в управлінні "Київенерго".

У "Київенерго" заявили, що термін дії договору про надання послуг з транспортування минув 1 березня 2017 року. "«Єврореконструкції» було направлено проект договору про продовження співпраці, але компанія дотепер відповіді не надала", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" також заявили, що з початку 2017 року "Єврореконструкція" не оплачує послуги з транспортування теплової енергії, а станом на 1 березня борг сягнув 38 млн гривень.

"У зв'язку із закінченням терміну дії договору та відсутністю волі ТОВ «Єврореконструкція» на його продовження у "Київенерго" відсутні зобов'язання з транспортування теплової енергії. "Київенерго" змушене припинити транспортування теплоенергії від Дарницької ТЕЦ. Водночас відповідальність перед столичними жителями зобов'язує проінформувати про ситуацію органи міської влади, щоб сприяти врегулюванню заборгованості і продовженню дії договору, що дозволить уникнути відключення гарячого водопостачання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в лютому Антимонопольний комітет оштрафував компанію "Київенерго" на 18 млн грн за зловживання монопольним становищем на ринку передачі електроенергії власними місцевими локальними електромережами.

У листопаді минулого року Кабінет Міністрів запідозрив "Київенерго" в плані "Шатун".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram