ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала організатора і виконавців убивства власника стоматологічних клінік у Києві

Івана Опанасюка застрелили на Печерську в липні минулого року.

Поліція затримала організатора і виконавців убивства власника стоматологічних клінік у Києві
Иван Опанасюк
Фото: http://ipst.com.ua/

У четвер, 20 квітня, поліція затримала організатора і виконавців убивства власника стоматологічних клінік у Києві Івана Опанасюка, якого застрелили в липні минулого року.

Про це повідомив керівник Національної поліції Києва Андрій Крищенко, передає УНН.

"Майже рік тривала робота над замовленим убивством, досить гучним, яке сталося 1 липня 2016 року в Печерському районі, майже в центрі. Невідомі на мотоциклі зробили декілька пострілів у громадянина, який був підприємцем і власником мережі стоматологічних клінік і який 5 липня від отриманих поранень помер", - розповів Крищенко. Чотирьох виконавців убивства затримали 28 березня в Києві і області, а також на Чернігівщині.

"Усі ці четверо виконавців були арештовані судом і фактично вони вже третій тиждень перебувають у СІЗО", - сказав Крищенко, зазначивши, що всім затриманим до 30 років, судимостей вони не мають.

"Стрілець - він військовослужбовець, усі спортсмени, усі працювали в охоронних структурах", - додав він.

Організатор убивства, за словами Крищенка, був керівником однієї з охоронних структур.

"Учора ще був затриманий організатор цього вбивства, який безпосередньо керував, організовував, надавав зброю виконавцям, надавав інформацію про потерпілого. Він також був затриманий, і йому пред'явлено підозру в організації цього вбивства, і сьогодні судом буде визначено міру запобіжного заходу", - уточнив Крищенко.

Він також зазначив, що основною версією є особисті мотиви. Зараз перевіряють, чи був затриманий організатор злочину його замовником. Запобіжний захід йому обере Печерський районний суд Києва. Звинувачення буде просити утримання під вартою без альтернативи.

Нагадаємо, 1 липня невідомі на мотоциклі стріляли в директора стоматологічної клініки Опанасюка. 5 липня він помер у реанімації від отриманих поранень.

При цьому 11 років тому в особистому кабінеті вбили рідного брата Опанасюка Юрія, який у той час займав посаду президента Асоціації стоматологів України. Юрія Опанасюка застрелив помічник, за деякими даними, через невиконані обіцянки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram