ГоловнаСуспільствоЖиття

Поїзд Перемишль-Нижанковичі привезе в Україну перших польських туристів по відновленій лінії

Організатори поїздки мають намір показати красу Карпат і Бещадів.

Поїзд Перемишль-Нижанковичі привезе в Україну перших польських туристів по відновленій лінії
Фото: wschodnik.pl

22 квітня вдруге за останні півроку буде відкрито тимчасовий залізничний перехід через українсько-польський кордон поблизу станції Нижанковичі - для туристів, які пересуваються залізницею. Польська дрезина перевезе по відновленій залізничній лінії "102" з Перемишля в Нижанковичі першу групу туристів із Польщі, яку очолить президент Перемишля Роберт Хома, пише місцеве видання wschodnik.pl.

Як повідомили організатори виїзду - Stowarzyszenie linia102.pl поїздка покликана продемонструвати туристичні можливості українських Карпат для туристів із Польщі та привабливість залізничної колії Перемишль-Нижанковичі-Хирів як найкоротшого шляху і до українських Карпат, і до польських Бещадів.

Залізничну колію Перемишль-Нижанковичі не використовували з 1994 року. Завдяки зусиллям волонтерів під час акції "Bieszczadska Śiekierezada Kolejowa" в жовтні-листопаді 2016 року її очистили від дерев і кущів, а 28 грудня 2016 року по маршруту Перемишль-Нижанковичі вперше за 25 років проїхала дрезина, яка привезла подарунки для дітей Старосамбірського та Самбірського районів Львівщини в рамках українсько-польської акції "Миколай без кордонів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram