ГоловнаСуспільствоПодії

Прикордонники вдруге за рік виявили контрабанду цигарок у монгольському дипломатичному вантажі

Водій віз коробки з цигарками до Відня.

Фото: dpsu.gov.ua

Українські прикордонники вдруге за рік затримали контрабанду сигарет під виглядом монгольського дипломатичного вантажу. Про це йдеться на сайті Держприкордонслужби.

20 квітня на закарпатському пункті пропуску "Лужанка" (кордон з Угорщиною) було зупинено мікроавтобус з молдовськими дипломатичними номерами, на який відреагував службовий собака.

Під час перевірки виявилося, що всередині мікроавтобус забитий пачками сигарет. На паперовій упаковці коробок було написано, що це дипломатичний вантаж, який перевозиться з монгольського консульства в Києві в монгольське посольство у Відні. Прес-служба СБУ стверджує, що всередині було близько 10 тисяч пачок сигарет на суму приблизно 200 тисяч гривень.

Фото: dpsu.gov.ua

Водій-монгол представився співробітником посольства Монголії в Австрії.

Нагадаємо, що аналогічний випадок стався 18 червня 2016 року на іншому пункті пропуску - на українсько-румунському кордоні. Автомобілем із російськими дипломатичними номерами керували двоє громадян, які надали прикордонникам диппаспорти співробітників посольства Монголії в РФ. За документами вони везли дипломатичну пошту з Москви до Рима, але натренований собака відчув в автомобілі тютюн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram