ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура Криму подала позов проти російської авіакомпанії на 10 млн гривень

Назви авіакомпанії не вказано.

Прокуратура Криму подала позов проти російської авіакомпанії на 10 млн гривень
Аэропорт Симферополя
Фото: tripsmile.ru

Прокуратура Криму подала позов проти російської авіакомпанії за несплату послуг за навігацію над Чорним морем.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

Як встановлено, російська авіакомпанія, всупереч вимогам Конвенції про міжнародну цивільну авіацію року, Багатосторонньої угоди про сплату маршрутних зборів і Повітряному кодексу України, не сплатила кошти за отримані аеронавігаційні послуги в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем у межах Сімферопольського району польотної інформації.

"Забезпечуючи захист інтересів держави в судовому порядку, прокуратура Автономної Республіки Крим подала позов до компанії-боржника, яка здійснює щоденні польоти на тимчасово окуповану територію, про стягнення 354,4 тис. євро, що становить понад 10 млн гривень", - наголошено в повідомленні.

Назви авіакомпанії не вказано.

Нагадаємо, у зв'язку з окупацією Криму Україна заборонила польоти на півострів з 12 березня 2014 року. Аналогічні заборони ввели Європейська організація з безпеки польотів (Eurocontrol) і Міжнародна організація цивільної авіації (IKAO).

Станом на осінь минулого року Україна нарахувала російським авіакомпаніям штрафів на суму 721,236 млн грн за польоти в окупований Крим. Однак стягнути ці гроші Державіаслужба поки що не змогла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram