ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов: Підрозділи РФ здатні впродовж 2-3 годин вторгнутися в Україну

Кремль продовжує готуватися до повномасштабної війни.

Турчинов: Підрозділи РФ здатні впродовж 2-3 годин вторгнутися в Україну
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов не відкидає, що спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017" можуть бути підготовкою до наступальної операції.

Про це він заявив під час свого виступу, який транслював телеканал "112 Україна".

"Особливе значення приділяється підготовці і проведенню стратегічних командно-штабних навчань "Захід-2017" у західному військовому окрузі в Білорусі та Калінінградській області в безпосередній близькості від України за участю 100 тис. військовослужбовців. За оцінками військових фахівців, кінцева мета зазначених навчань полягає в перевірці готовності російських військ проводити операції від регіональних до широкомасштабних обмежених воєн в умовах скорочення часу на їх стратегічну підготовку. При підготовці до активної фази "Захід-2017", а вони повинні відбутися у вересні цього року, не можна відкидати проведення російською стороною прихованих заходів із підготовки до стратегічної наступальної операції", - сказав Турчинов.

За його словами, Кремль продовжує готуватися до повномасштабної війни, яка загрожує не тільки Україні, а й іншим країнам Центральної і Східної Європи. Секретар РНБО також зазначив, що підрозділи РФ, дислоковані поблизу державного кордону, здатні впродовж 2-3 годин вторгнутися в Україну.

"У разі прийняття Москвою політичного рішення щодо розширення масштабів збройної агресії проти України, 1-й і 2-й армійські корпуси будуть вести наступальні дії після їх перегрупування і посилення російськими регулярними військами. Російські підрозділи, дислоковані поблизу державного кордону, здатні впродовж 2-3 годин вторгнутися на територію нашої держави. Готуються до війни і військово-промислові комплекси РФ", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач силами НАТО і командувач європейським командуванням США генерал Кертіс Скапарротті виступив за поставки летальної зброї в Україну, щоб допомогти в боротьбі з підтримуваними Росією сепаратистами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram