ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський велотрек відкриють після реконструкції 20 травня

Відновлено трибуни на 280 глядачів, побудовано кафе і підземний паркінг.

Київський велотрек відкриють після реконструкції 20 травня

Влада Києва планує відкрити Київський велотрек після ремонту 20 травня.

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Спасибко, повідомляють на сайті КМДА.

"Після завершення будівництва та введення об'єкта в експлуатацію місто не тільки врятує пам'ятник архітектури та історії і отримає спортивний об'єкт, який відповідає сучасним вимогам до споруд такого класу, але і перетворить територію навколо велотреку на справжній центр велосипедної культури Києва. Наразі виконання обсягів робіт становить 90%", - зазначив Спасибко.

Зараз на фінішній стадії перебуває відновлення полотна велотреку з облаштуванням сучасного спортивного покриття, завершена реконструкція адміністративно-спортивної будівлі з облаштуванням приміщень для потреб спортсменів (роздягальні, душові, медпункт, тренажерний зал, сайклінг-студія, майстерня для ремонту і бокси для зберігання велосипедів і т. д.).

Також відновлено трибуни на 280 глядачів, побудовано кафе і підземний паркінг на 40 місць із можливістю парковки мікроавтобусів. Упорядковано територію навколо велотреку, створено громадський простір, спільний з парком ім. О. Гончара. До відкриття в парку проведуть ландшафтні роботи і висадять рослини.

Нагадаємо, Київський велотрек був побудований на початку ХХ століття. У 2009 році велотрек частково знесли і впритул до нього збудували житловий багатоповерховий будинок і паркінг.

У 2015 році велотрек повернули в держвласність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram