ГоловнаСуспільствоВійна

Лідери "нормандської четвірки" провели телефонну розмову

Сторони обговорюють можливість обміну полонених за формулою "всіх на всіх".

Лідери "нормандської четвірки" провели телефонну розмову
Архивное фото
Фото: twitter@dimsmirnov175

У понеділок, 17 квітня, лідери країн "нормандської четвірки" - канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент України Петро Порошенко і президент РФ Володимир Путін - провели телефонну розмову

Про це повідомляють на сайті Кремля.

Зазначають, що сторони вкотре підтвердили прихильність виконанню Мінських угод у сфері безпеки і політичних аспектів урегулювання. Вони також привітали домовленість про відновлення великоднього перемир'я, досягнуте під час засідання Контактної групи 29 березня, і підкреслили важливість його суворого дотримання.

"Лідери "нормандської четвірки" закликали активізувати роботу над вирішенням проблеми обміну утримуваних осіб за формулою «всіх на всіх». А також висловили жаль у зв'язку з випадками погроз Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, 6 квітня в Мінську відбулася зустріч у "нормандському форматі" на рівні дипломатичних радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що вона не дала бажаного результату.

Востаннє лідери "нормандської четвірки" збиралися на зустріч восени минулого року. Результатів, утім, переговори не мали.

14 квітня прес-секретар Путіна повідомив, що Росія готова до чергових переговорів щодо Донбасу і допустив зустріч "нормандської четвірки" найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram