ГоловнаСуспільствоВійна

Українська сторона СЦКК звинуватила бойовиків у цілеспрямованих провокаціях на Великдень

"Дії НЗФ свідчать про грубі порушення мінських домовленостей".

Українська сторона СЦКК звинуватила бойовиків у цілеспрямованих провокаціях на Великдень
Фото: mil.gov.ua / Оперативное командование "Север"

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) заявила, що бойовики "ДНР" і "ЛНР", обстрілюючи сили АТО на Великдень, йшли на цілеспрямоване загострення конфлікту.

Протягом 16 квітня військові зафіксували 22 порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань, в тому числі із застосуванням забороненого озброєння. Бойовики випустили 13 мін калібру 120 мм, 7 мін калібру 82 мм, також застосовували АГС і стрілецьке озброєння. Обстріли бойовики здійснювали по позиціях Збройних Сил України, а також по ділянках місцевості поблизу населених пунктів Водяне, Катеринівка, Павлопіль і Гнутове.

"Такі дії незаконних збройних формувань ОРДЛО свідчать про грубі порушення мінських домовленостей, свідоме планування і здійснення збройних провокацій проти військовослужбовців Збройних сил України, а також про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту і небажанні дотримуватися режиму припинення вогню", - сказано в повідомленні.

"Незважаючи на провокаційні дії з боку бойовиків українська сторона твердо стоїть на позиції виконання всіма сторонами всіх пунктів мінських домовленостей, неухильно виконує всі взяті на себе зобов'язання", - стверджується в ньому.

Нагадаємо, що в неділю, 16 квітня, бойовики на Донбасі 22 рази порушили режим "тиші", відкриваючи вогонь по позиціях Збройних сил України. В результаті цього двоє українських військових отримали поранення.

З 10:00 13 квітня на Донбасі мало розпочатися чергове перемир'я - відповідні зобов'язання "ЛНР" і "ДНР" взяли на себе 12 квітня під час переговорів у Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram