ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 25 разів порушили оголошене з 10:00 пасхальне перемир'я на Донбасі

З початку доби зафіксовано 49 обстрілів позицій сил АТО.

Бойовики 25 разів порушили оголошене з 10:00 пасхальне перемир'я на Донбасі
Фото: Надано автором

Російсько-окупаційні війська нехтують рішенням Тристоронньої контактної групи від 12 квітня про припинення вогню на Донбасі.

"З 10:00 до 20:45 підрозділи російсько-терористичних військ 25 разів порушили оголошений "режим тиші". На різних напрямках зафіксовано застосування противником артилерії, мінометів, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - повідомляє прес-центр штабу АТО.

Позиції в районах населених пунктів Павлопіль, Новотроїцьке, Водяне, Талаківка обстрілювали ворожі снайпери. Під шквальний вогонь противника близько 17:00 потрапили опорні пункти однієї з механізованих бригад поруч з Авдіївкою, які ворог накрив вогнем мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру.

Повідомляється, що з початку доби зафіксовано 49 обстрілів позицій сил АТО.

"Незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці суворо дотримувалися "режиму тиші" і вогонь у відповідь не відкривали. Разом з тим, у разі виникнення безпосередньої загрози життю та здоров'ю наших захисників, командирами буде ухвалене рішення про адекватну відповідь у бік противника", - наголошують у штабі АТО.

Як повідомлялося, станом на 18:00 четверга бойовики 42 рази обстріляли сили АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram