ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 42 рази обстріляли сили АТО в четвер

Військові у відповідь вогонь не відкривали.

Бойовики 42 рази обстріляли сили АТО в четвер
Фото: Макс Левин

З початку доби в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі зафіксовано 42 обстріли позицій Збройних сил України з боку бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Маріупольському напрямку "найгарячіше" було в районі Водяного. Тут позиції морських піхотинців терористи накривали вогнем артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та озброєння БМП. По захисниках Широкиного били зі 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП і гранатометів. Міномети калібру 120 мм бойовики застосовували в районі Гнутового, а з великокаліберних кулеметів били по Чермалику. В районі Талаківки і Водяного також активізувалися снайпери.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм бойовики обстрілювали Авдіївку, а в районі Луганського і Опитного застосовували 82-міліметрові міномети. По опорних пунктах ЗСУ поблизу Опитного також били з гранатометів, озброєння БМП і протитанкового ракетного комплексу. З гранатометів обстрілювали позиції бійців АТО в районі Невельського, а зі стрілецької зброї - Шахту Бутівку.

На Луганському напрямку з гранатометів різних систем обстрілювали позиції військових в Новоолександрівці і Катеринівці.

"Незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці строго дотримували режим тиші і вогонь у відповідь не відкривали. Разом з тим, у разі виникнення безпосередньої загрози життю та здоров'ю наших захисників, командирами буде ухвалене рішення про адекватну відповідь у бік противника", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в сірій зоні в Луганській області підірвали залізничну колію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram