ГоловнаСуспільствоЖиття

Голову Запорізького облавтодору звільнено за поганий ремонт доріг і борги з зарплати

Загальна сума непогашених виплат становить близько 7 млн гривень.

Голову Запорізького облавтодору звільнено за поганий ремонт доріг і борги з зарплати
Фото: kriminal.tv

Керівник Державного акціонерного підприємства "Автомобільні дороги України" Артем Гриненко 12 квітня відвідав Запорізьку область з перевіркою, після якої було звільнено керівника місцевого облавтодору за неякісний ремонт доріг і неефективну управлінську роботу.

Про це повідомляє прес-служба ДАП.

Під час перевірки було виявлено, що латки на деяких відремонтованих уже цього року дорогах покришилися.

"У мене закрадаються сумніви щодо якості матеріалів, які використовують облавтодори при ремонті доріг. Чи використовують вони достатню кількість бітуму в асфальтобетоні, або додають удвічі менше найдорожчого матеріалу, ніж того вимагають технології? Темпи ремонту для нас є дуже важливими, однак якість перш за все. халтури наші дороги вже не витримають", - наголосив Гриненко.

Він також повідомив, що Запорізький облавтодор - рекордсмен за заборгованістю із заробітної плати дорожникам. З початку 2017 року її ще не виплачували. Зараз загальна сума непогашених виплат становить близько 7 млн гривень.

"Я вважаю, що це неприпустимо. У нас і так велика нестача кваліфікованих кадрів через низькі зарплати, якщо і її не виплачувати, то скоро в нас узагалі не буде кому працювати на дорогах", - сказав Гриненко.

Він також зазначив, що є багато питань і до ефективності управління підприємством - у 2016 році фінансовим результатом господарської діяльності Запорізького облавтодору став чистий збиток у сумі понад 10 млн гривень.

"Не може бути, щоб при збільшенні обсягів робіт у 2016 році майже на 40%, прибутковість зменшилася на 30%. Кожен із нас розуміє: що більше ти працюєш, то більше заробляєш. А тут усе навпаки", - зазначив він.

Ще одним показником неефективності управління Гриненко назвав великі податкові борги. Лише до кінця 2016 року сума непогашеної заборгованості сягнула майже 26 млн гривень.

Нагадаємо, раніше керівники чотирьох облавтодорів (Сумської, Закарпатської, Тернопільської та Черкаської областей) отримали догани за порушення дисципліни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram