ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники попереджають українців про провокації з боку ФСБ на кордоні

Можуть бути випадки зрежисованих затримань нібито при спробі ввезення зброї або боєприпасів.

Прикордонники попереджають українців про провокації з боку ФСБ на кордоні
Фото: vesti.ru

Держприкордонслужба застерігає громадян України, які в силу обставин змушені їздити в Росію, про можливі провокації з боку російських силовиків на кордоні.

Про це повідомляють на сайті ДПСУ.

"За наявними даними, співробітники ФСБ РФ спільно з прикордонниками регіональних управлінь ПС ФСБ РФ, під виглядом перевірки періодично здійснюють провокації щодо громадян України", - зазначив прес-секретар ДПСУ Олег Слободян.

За його словами, використовуючи адміністративний вплив, тиск і погрози, російські силовики змушують громадян переміщати через кордон т.зв. "навчальні закладки" у вигляді гранат, боєприпасів тощо, які їм надають уже на території РФ перед російським пунктом пропуску.

Слободян також додав, що подібні дії російських спецслужб розцінюються, як передумови до провокацій.

"Вони можуть призвести до створення конфліктних ситуацій на російсько-українському кордоні у вигляді зрежисованих затримань російськими силовиками громадян України, нібито під час спроби ввезення в РФ заборонених предметів, у т.ч. зброї і боєприпасів", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше українське МЗС повідомляло про зростання кількості безпідставно затриманих і заарештованних у РФ українців за сфабрикованими звинуваченнями в розповсюдженні наркотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram