ГоловнаСуспільствоПодії

Колишній дільничний Святогорська, який збив насмерть трьох людей, вийшов із СІЗО

Суд Слов'янська відпустив його під домашній арешт.

Колишній дільничний Святогорська, який збив насмерть трьох людей, вийшов із СІЗО
Павел Панасюк
Фото: slavgorod.com.ua

Слов'янський міський суд Донецької області під головуванням Інни Сидоренко відпустив під домашній арешт колишнього дільничного Святогорська Павла Панасюка, який 1 серпня 2015 року здійснив ДТП, у результаті якого загинули три людини.

Про це пише місцевий сайт "Славгород".

Панасюк відсидів у СІЗО Артемівська рік і сім місяців, за цей час у його справі змінилися три судді і тільки суддя Сидоренко вирішила його випустити під домашній арешт, аргументуючи своє рішення станом здоров'я підсудного і його батьків.

Суд наклав на підсудного наступні зобов'язання: прибувати на судове засідання на першу вимогу; не залишати місце постійного проживання - будинок у селі Богородничне Слов'янського району; носити електронний браслет стеження. Термін дії цієї постанови становить 60 днів і оскарженню не підлягає.

Адвокат матері загиблого в ДТП хлопчика Іван Ангелін розповів, що Панасюк надав виписку зі штабу АТО про те, що він оформив перепустку на перетин блокпостів. Адвокат прогнозує, що обвинувачений буде з'являтися на засідання суду, а перед оголошенням вироку виїде на непідконтрольну територію. Тому він підготував запит у Слов'янське міськуправління поліції, щоб з'ясувати, чи мають вони електронні браслети і як буде здійснюватися контроль за Панасюком.

Фото: slavgorod.com.ua

Як пише видання, батько Панасюка - екс-начальник Горлівського міськуправління міліції, який раніше намагався розпродати свій елітний автопарк і заявляв, що його син у полоні бойовиків "ДНР".

Нагадаємо, в серпні 2015 року в селищі Богородичне Панасюк на своєму позашляховику "Тойота Прадо" вилетів на зустрічну смугу і врізався у "Шкоду". У результаті ДТП загинули три людини - літня подружня пара і 10-річна дитина.

У своїх свідченнях він стверджував, що причиною різкого маневру і виїзду на зустрічну смугу руху був велосипедист. Куди зник велосипедист після ДТП, обвинувачений не знає. На попередніх судових засіданнях свідки стверджували, що вони не бачили велосипедиста.

На запитання звинувачення, чому Панасюк не підійшов до пошкодженої машині і не подивився, в якому стані люди, він сказав: "Я подумав, що в автомобілі всі мертві". За заявою Панасюка, він втік з місця ДТП тому, що "боявся розправи над собою місцевих жителів". Пізніше він подзвонив своїй дружині з проханням повідомити в міліцію про викрадення автомобіля. Навіщо він це зробив - він не знає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram