ГоловнаСуспільствоЖиття

На стадіоні "Арена Львів" демонтують крісла з глядацьких трибун заради "Євробачення" в Києві

За оренду 7 тис. крісел стадіон отримає півмільйона гривень.

На стадіоні "Арена Львів" демонтують крісла з глядацьких трибун заради "Євробачення" в Києві
Фото: zaxid.net

На стадіоні "Арена Львів" демонтують крісла з глядацьких трибун. Їх везуть до Києва для облаштування глядацьких трибун міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення".

Про це в суботу, 8 квітня, в.о. директора "Арени Львів" Євген Болкун розповів ZAXID.NET.

За словами Болкуна, йдеться про сім тисяч крісел, що становить 20% від загальної кількості місць на стадіоні. Перша машина з кріслами вже 8 квітня поїхала до Києва.

За оренду крісел "Арена Львів" отримає 500 тис. грн. Болкун запевнив, що до Львова крісла повернуть у 20-х числах травня.

Нагадаємо, Євробачення пройде в Києві з 9 по 13 травня в Національному експоцентрі України на Лівобережній.

"Арену Львів" відкрили 29 жовтня 2011 року. На стадіоні проходили матчі Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

Після Євро-2012 стадіон довго не експлуатували. Через високу орендну плату "Карпати" відмовилися переїжджати на сучасний стадіон. Рідкісні матчі збірних України (2-5 на рік) не могли виправити ситуацію. Як підсумок, арена накопичила борги (зарплати співробітників, вода, електрика і так далі). У 2014-му "Шахтар" перебрався на "Арену" і практично врятував стадіон від банкрутства. На арені проводили матчі Прем'єр-ліги і ЛЧ. Також у Львові грала збірна.

Як повідомляли в січні, "Шахтар" вирішив грати всі матчі єврокубків у Харкові. У Чемпіонаті і Кубку України основним стадіоном "Шахтаря" до кінця сезону залишиться "Арена Львів". При цьому не виключено, що кілька матчів пройдуть в інших містах. З наступного сезону ФК планує перебратися до Харкова на постійних засадах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram