ГоловнаСуспільствоВійна

Відведення озброєнь біля Станиці Луганської знову зірвалося

Бойовики не витримали семи днів тиші.

Відведення озброєнь біля Станиці Луганської знову зірвалося
Станица Луганская
Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Бойовики увечері 6 квітня порушили режим припинення вогню біля Станиці Луганської, чим зірвали розведення озброєнь на цій ділянці, повідомляє штаб АТО.

29 березня в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі було досягнуто домовленості про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня і про розведення сил біля Станиці Луганської з 6 квітня. Умовою початку відведення озброєння було визначено дотримання режиму тиші в цьому районі протягом семи днів.

Станом на 6 квітня режим повної тиші у Станиці Луганській тримався понад чотири доби. Штаб АТО провів координаційну нараду з питань розведення сил і засобів на цій ділянці 9 квітня.

"Проте 6 квітня в період з 20:05 до 20:40 незаконні збройні формування ОРЛО з боку населеного пункту, розташованого на Горі князя Ігоря, здійснили обстріл ділянки розведення сил і засобів №1 «Станиця Луганська» із застосуванням великокаліберного кулемета, АГС і стрілецької зброї. Цей факт свідчить про навмисний і підступний зриві бойовиками розведення сил і засобів на вказаній ділянці", - сказано в повідомленні.

Штаб АТО зазначає, що українська сторона твердо стоїть на позиції виконання всіма сторонами всіх пунктів Мінських домовленостей, у тому числі рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів, підписаного 21 вересня 2016 року, і неухильно виконує всі взяті на себе зобов'язання.

На засіданні контактної групи в Мінську 21 вересня 2016 року було підписано рамкову угоду про розведення сил і засобів у трьох пілотних районах Донбасу. Сили розведено наразі біля Петровського і Золотого, відведення підрозділів біля Станиці Луганської кілька разів зривалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram